Leidraad: plaatsen van foto's in een forum

Post hier je feedback of suggesties over de site of het forum. Hier worden ook verantwoordingen en mededelingen van het beheer gepost.

Moderators: heron, Daniel

heron
Moderator
Moderator
Posts: 3460
Joined: 06 Oct 2004, 22:00
Location: Westerbork
Contact:

Leidraad: plaatsen van foto's in een forum

Postby heron » 09 Sep 2009, 19:48

Naar aanleiding van vragen/opmerkingen van meerdere personen, zal ik hier even een leidraad voor het plaatsen van foto's op GEAS-web neerzetten.

Heel soms zie je in het fotoforum een (of meerdere) foto's als "aanhangsel/attachment". Dit is dus mogelijk, maar we hebben het liever niet, omdat dat ten koste gaat van onze opslagruimte op de server. Op een gegeven moment is die ruimte op en dan hebben we een probleem...

Een tweede mogelijkheid (en deze geniet veruit de voorkeur) is het plaatsen van je foto's op de server waar je eigen website opzit (als je die hebt), of het plaatsen van foto's op een fotoserver, zoals Flickr, Picasaweb, Imageshack, Photobucket. Er zijn er vast nog wel meer, maar deze ken ik in elk geval. Kijk wel even welke regels zij hanteren, want niet elke "fotodumpsite" heeft dezelfde regels.

Als je je eigen foto's hebt upgeload naar zo'n server, heeft elke foto z'n eigen internetadres (url) gekregen. Het enige wat je dus hoeft te doen om foto's op GEAS-web te zetten is een berichtje aanmaken in het goede forum.
Boven het opmaakveld voor je tekst zie je verschillende "tabs", waaronder [img]. Wil je nu een foto plaatsen, dan klik je op de [img]-tab.
Je ziet dan twee tabs in de tekst verschijnen, [ img ] en [ /img ], daarna kopieer je het url van je foto tussen die tabs... en dat is alles.

Druk op de tab "preview" onder het tekstveld en je ziet hoe je mailtje eruit komt te zien. Heb je meerdere foto's, nummer ze dan even in de tekst, dat is gemakkelijker voor eventueel commentaar van anderen. Kun je gelijk een beetje tekst kwijt per foto, zoals type etc...
Ben je tevreden over het mailtje, dan druk je op "submit", net als anders... Dat is het hele eiereneten!

Op "fotodumpsites" zijn vaak meerdere formaten van je foto te zien. Ik kies persoonlijk altijd voor 1024 pixels breed, maar ook b.v. een foto van 800 pixels breed is goed te zien op ons forum.
Let er op dat elk formaat foto een ander url heeft, en dat je een echt url uitkiest, want een adres zonder ".jpg" op het eind zal ook niet gaan werken.

Voorbeeldje:
Onderstaande foto is als volgt opgebouwd. Eerst komen de image-tabs (ik bouw nu spaties in, want anders zie je alleen de foto en niet de opbouw), en daartussen komt het url van de foto.

[ img] http://farm4.static.flickr.com/3129/259 ... 191b_o.jpg [ /img]

Haal ik de spaties weg, dan krijg ik:
Image

Als je met je muis rechtsklikt op zo'n foto en bij eigenschappen kijkt, kom je dus de url weer tegen.

Ik hoop dat het duidelijk is.

Daniel
Moderator
Moderator
Posts: 1556
Joined: 30 Mar 2005, 19:52
Location: Cork, IE
Contact:

Re: Leidraad voor het plaatsen van foto's in een forum

Postby Daniel » 26 Sep 2010, 17:56

*Aanvulling*

Ik zelf gebruik Photobucket voor het hosten van mijn plaatjes. De laatste tijd krijg ik vaak de melding dat het plaatje niet kan worden weergegeven maar de directe link toont wel het plaatje.
Had vanmiddag eindelijk de tijd om hier eens naar te kijken en het probleem ligt in het automatisch omzetten van de icao namen van de vliegvelden.
Als je bij Photobucket, en wellicht ook andere hosters, een mapje hebt die de icao code bevat van een veld zoals bv E H O W dan wordt dat automatisch Oostwold en zo ook de link naar het plaatje waardoor deze niet meer kan worden gevonden.

De oplossing is om het mapje te renamen bij Photobucket, of andere hosters.

heron
Moderator
Moderator
Posts: 3460
Joined: 06 Oct 2004, 22:00
Location: Westerbork
Contact:

Re: Leidraad voor het plaatsen van foto's in een forum

Postby heron » 03 May 2014, 19:43

Naar aanleiding van een vraag van Robin is hier de link naar een vervolgverhaal (met screenshots) van hoe 't veranderd is bij Flickr:
http://www.geas-web.nl/phpbb3/viewtopic.php?f=28&t=5438&p=24560#p24560

Dat topic spreekt voor zich, neem ik aan :happy-partydance:


Return to “Geas-web verantwoording, feedback en suggesties”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest