Nieuws

Vueling opent route naar Groningen

28-10-2011 - De luchthaven Groningen Airport Eelde krijgt in de zomer van 2012 een rechtstreekse verbinding met Barcelona. Het Spaanse Vueling opent de nieuwe verbinding met Noord-Nederland op 28 april. De route zal twee keer in de week - op dinsdag en zaterdag - worden gevlogen. Vueling voert al haar vluchten uit met Airbus A320's.

Gedurende de zomerperiode vliegt er elke dinsdag en zaterdag om 14:30 uur een toestel van Vueling naar Barcelona. De geplande aankomsttijd in de populaire Spaanse stad is 16:45 uur. De retourvlucht vertrekt om 11:30 uur uit Barcelona en komt om 13:45 uur in Eelde aan.

Voor Groningen Airport Eelde is de lijndienst een welkome aanvulling op de zomerdienstregeling. Transavia voert vanaf het vliegveld in de zomer al vluchten uit naar bekende Spaanse zonbestemmingen als Tenerife en Mallorca, maar Barcelona werd nog niet bediend. Afhankelijk van het succes van de lijndienst wordt bepaald of de route in het winterseizoen wordt voortgezet.

De meeste vluchten vanaf Groningen maken vanwege de beperkte baanlengte een tussenstop op een andere luchthaven. Vueling kan met haar A320's rechtstreeks naar Barcelona vliegen.

< Terug