Nieuws

Meer passagiers op Eelde in 2012

09-01-2013 - Van Luchtvaartwereld:

EELDE - Groningen Airport Eelde heeft in 2012 het aantal passagiers flink zien stijgen. Vooral dankzij prijsvechters Ryanair, Transavia en Vueling groeide het aantal passagiers met veertig procent naar 208.660. Het aantal vliegbewegingen daalde door een daling van het lesverkeer met twaalf procent naar 46.400.

De luchthaven kijkt ondertussen uit naar de realisatie van de baanverlenging. Op 24 april 2013 zullen de eerste vluchten vertrekken van de langere start- en landingsbaan. Dankzij de langere baan kunnen zonder operationele restricties vluchten naar verder gelegen bestemmingen in Europa uitgevoerd worden.

Het charterschema, uitgevoerd door Transavia en Corendon, bevat vluchten naar Spanje, Griekenland, Portugal, Turkije en de Canarische eilanden. Nieuw dit jaar is dat Corendon twee maal per week rechtstreeks naar Antalya zal vliegen, vanaf deze zomer mogelijk door de baanverlenging. Chartervluchten naar de Griekse eilanden Corfu en Rhodos komen te vervallen.

Ook de route van Vueling naar Barclona El Prat keert in de zomer van 2013 niet terug. De Spaanse prijsvechter heeft Groningen Airport Eelde laten weten de route niet te hervatten omdat Ryanair een lijndienst naar Girona opent. Deze bestemming biedt Ryanair dit jaar aan in plaats van Marseille. Ryanair hervat dit voorjaar de routes naar Milaan Bergamo en Palma de Mallorca.


< Terug