Nieuws

DFA biedt opleiding tot vlieginstructeur aan

27-02-2013 - Van Luchtvaartwereld overgenomen:
EELDE - De Dutch Flight Academy biedt sinds kort een opleiding tot vlieginstructeur aan. De Flight Instructor opleiding van de DFA is door de Nederlandse overheid (IL&T, voorheen IVW en daarvoor RLD) goedgekeurd en onderscheidt zich van andere instructeuropleidingen door de intensieve training in een kort tijdsbestek.

De opleiding zal voorzien in alle facetten die komen kijken bij het geven van vlieginstructie. De bij de opleiding betrokken DFA instructeurs en examinatoren hebben duizenden uren ervaring als instructeur.

De nieuwe cursus is ingegeven door het feit dat de internationale markt aan het aantrekken is. Daardoor verwacht de DFA dat de komende jaren de vraag naar vlieginstructeurs steeds groter worden zal. Dit wordt mede veroorzaakt door het feit de instructeurs over het algemeen meer vlieguren en ervaring hebben dan pas afgestudeerde vliegers zonder instructeuraantekening.

Ook wordt de kans op een 'vliegende baan' met een FI aantekening groter omdat piloten met een dergelijke aantekening binnen organisaties vaak breder kunnen worden gezet.

< Terug